در این مقاله قصد داریم دو ردیاب سیمی و آهنربایی را بررسی نماییم و تفاوت های آن هارا ذکر کنیم. قبل از هرچیزی لازم است به طور کلی با مفهوم ردیاب و کاربرد آن آشنا شوید. هم چنین ردیاب ها دارای انواع مختلفی می باشند که لازم است قبل از خرید ردیاب در مورد آن ها اطلاعاتی کسب نمایید. با ما همراه باشید.
ردیاب چیست؟
ردیاب یا جی پی اس دستگاهی است که می تواند موقعیت مکانی خود را به کمک ماهواره ها و گیرنده های جی پی اس به گیرنده یا کاربر ارسال نماید. امروزه اکثر تلفن های همراه از جی پی اس برخوردارند و با استفاده از مکان یاب تلفن همراه خود می توانید موقعیت مکانی خود را برروی نقشه مشاهده کنید. البته توجه داشته باشید که ردیاب ها دارای ویژگی ها و قابلیت هایی می باشند که باعث شده است؛ افراد با وجود قابلیت مکان یاب تلفن همراه به سمت خرید ردیاب می روند.
انواع ردیاب
همان طور که گفته شد ردیاب ها دارای انواع مختلفی می باشند که لازم است با آن ها آشنا شوید. از انواع ردیاب می توان به ردیاب خودرو، ردیاب شخصی و ردیاب موتورسیکلت اشاره کرد. ردیاب ها با توجه به نوع، دارای کاربرد های متفاوت و هم چنین قابلیت های متفاوتی می باشند. قیمت ردیاب رابطه ی مستقیم با قابلیت ها و امکانات آن دارد. پس در هنگام خرید ردیاب ماشین به قابلیت های ردیاب توجه زیادی نماید.
کاربرد
یکی از کاربرد های ردیاب خودرو در هنگام سرقت ماشین می باشد. بعد از سرقت، دزدگیر ماشین دیگر کارایی ندارد و در این هنگام، ردیاب ماشین کارساز خواهد بود. به کمک ردیاب شما می توانید از موقعیت مکانی خودروی خود بعد از سرقت، مطلع شوید. ردیاب شخصی بیشتر مناسب برای کودکان و افراد سالمند می باشد. والدینی که نگران گم شدن کودک خود هستند می توانند با استفاده از این ردیاب از موقعیت مکانی فرزند خود آگاه شوند. هم چنین این وسیله برای سالمندانی که دچار آلزایمر می باشند بسیار کاربردی است. ردیاب موتور سیکلت نیز جهت آگاهی از موقعیت مکانی موتور بعد از سرقت کاربرد دارد.
انواع ردیاب خودرو
ردیاب های خودرو انواع مختلفی دارند که از انواع آن ها می توان به ردیاب های سیمی و آهنربایی اشاره کرد. البته توجه کنید که جی پی اس ماشین با توجه قابلیت ها و امکاناتی که در اختیار کاربر قرار می دهند با یکدیگر متفاوت می باشند اما به طور کلی به دو دسته ردیاب سیمی و آهنربایی تقسیم می شوند. در این مقاله قصد داریم این دو ردیاب را با یکدیگر مورد بررسی ومقایسه قرار دهیم.
ردیاب آهنربایی
ردیاب های آهنربایی همان طور که از نامشان مشخص است؛ دارای آهنربا می باشند. این ردیاب بدون نیاز به سیم کشی، تنها با آهنربایی که روی آن تعبیه شده در قسمت زیرین خودرو، قرار می گیرد. شاید خیلی از افراد تصور کنند که در سرعت بالا ممکن است ردیاب از خودرو جدا شود. لازم است بگوییم که ردیاب آهنربایی دارای آهنربایی بسیار قوی می باشد که به راحتی قابل جدا شدن نیست. پس در این مورد جای هیچگونه نگرانی نمی باشد.
از جمله مزایای این نوع ردیاب می توان به نصب آسان آن اشاره کرد. ردیاب آهنربایی بر خلاف ردیاب های سیمی نیاز به سیم کشی ونصب ندارد و به راحتی با آهنربا به خودرو متصل می شود. این ردیاب برق مورد نیاز خودرا از طریق باطری تغذیه می کند. باطری این نوع ردیاب شارژی است و بعد از تمام شدن شارژ باطری لازم است شارژ شود.
ردیاب سیمی
ردیاب های سیمی بر خلاف ردیاب آهنربایی نیاز به نصب و سیم کشی دارند. ردیاب سیمی و آهنربایی تنها در نصب و تغذیه برق با یکدیگر متفاوت هستند. لازم به ذکر است در هنگام خرید اولویت خود را امکانات ردیاب قرار دهید. ردیاب سیمی نیازی به شارژ باطری ندارد و برق مورد نیاز خود را از خودرو دریافت می کند. این ردیاب از طریق سیم به برق خودرو متصل می شود و از آن تغذیه می کند. پس عدم نیاز به شارژ را می توان از مزایای این نوع ردیاب به حساب آورد.
مقایسه ردیاب سیمی و آهنربایی
|
ردیاب سیمی | ردیاب آهنربایی |
نیاز به شارژ |
ندارد
|
دارد
|
نیاز به سیم کشی |
دارد
|
ندارد
|
تغذیه برق
|
برق خودرو
|
شارژ باطری |
نصب آسان |
ندارد
|
دارد |
مزایا و معایب ردیاب سیمی
از جمله مزایای ردیاب سیمی می توان به عدم نیاز به شارژ اشاره کرد. پس از نصب ردیاب برروی خودرو دیگر نیازی نیست که ردیاب را از خودرو جدا کرده و باطری آن را شارژ نمایید. در حقیقت ردیاب های سیمی خیلی راحت از طریق برق خودرو، برق مورد نیاز خود را تامین می کنند.
از جمله معایب ردیاب سیمی می توان به نصب و سیم کشی آن اشاره نمود. این ردیاب بر خلاف ردیاب آهنربایی نیاز به نصب و سیم کشی دارد و به آسانی قابل نصب نیست. البته با توجه به مزیت عدم نیاز به شارژ، به طور کلی فقط یکبار نیاز به نصب دارد و پس از آن به راحتی قابل استفاده می باشد.
مزایا و معایب ردیاب آهنربایی
از مزایای ردیاب آهنربایی می توان به نصب آسان اشاره نمود. این نوع ردیاب به راحتی با وجود آهنربای تعبیه شده برروی آن قابلیت اتصال به خودروی شما را دارد. همان طور که در بخش های بالاتر نیز گفته شد آهنربای این نوع ردیاب بسیار قوی بوده و در سرعت های بالا قابل جدا شدن نیست. پس جای هیچگونه نگرانی در بابت افتادن یا جداشدن ردیاب نیست.
یکی از معایب ردیاب آهنربایی تغذیه برق آن می باشد. این نوع ردیاب با توجه به اینکه نیازی به سیم کشی درون خودرو ندارد؛ نمی تواند از طریق برق خودرو تغذیه کند. به همین علت برق مورد نیاز خود را از طریق شارژ باطری دریافت می کند. بعد از اتمام شارژ باطری لازم است ردیاب از خودرو جدا شده و باطری آن شارژ گردد.
به طور کلی ردیاب های سیمی و آهنربایی تفاوت چندانی ندارند و تنها تفاوت آن ها در نحوه تغذیه برق و نصب آن ها می باشد. لازم است قبل از خرید ردیاب یا جی پی اس خودرو به قابلیت هایی که ردیاب در اختیار شما قرار می دهد توجه کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.