x
X

سنسور دنده عقب ، دستیار راننده

همه‌ی ما کم و بیش با سنسور دنده عقب خودرو آشنایی داریم. این وسیله از چند حسگر تشکیل شده است که در هنگام حرکت خودرو به طرف عقب یا پارک، راننده را از وجود هرگونه مانع در پشت ماشین آگاه می‌سازد. سنسور دنده عقب به‌منظور ایمنی بیشتر در خودروها به‌کار گرفته می‌شود. این وسیله به مثابه دستیار و کمکی همیشگی برای راننده عمل می‌کند. به این صورت که پیام‌های ارسالی خود را از طریق هشدار صوتی به گوش راننده می‌رساند.

در شب‌های بارانی یا هوای مه‌آلود که دید راننده ناکافیست امکان وقوع حوادث شدت می‌یابد. وجود این سیستم احتمال وقوع حادثه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین این سنسورها به هنگام پارک دوبل که برای بسیاری از افراد بزرگ‌ترین چالش رانندگی است، کمک بزرگی به راننده می‌کند. در گذشته حوادث ناگوار زیادی بر اثر قرار گرفتن کودکان در پشت ماشین و در نقطه کور راننده هنگام حرکت ماشین به سمت عقب اتفاق می‌افتاد. اما با اختراع و تولید این وسیله‌ی کاربردی شمار این حوادث بسیار کاهش پیدا کرده است. ولی هنوز هم ماشین‌های زیادی به‌خصوص در کشور ما وجود دارند که به این سیستم مجهز نیستند و در واقع این ابزار به عنوان یک آپشن بر روی خودروهای گران‌تر وجود دارد. برخی از محصولات ارائه شده در این حوزه با برند زنوتیک می‌باشد.

 

سنسور پارک خودرو

.

دستیار راننده هنگام حرکت به عقب چگونه عمل می‌کند؟

سنسور دنده عقب یا سنسور پارک کار خود را از طریق بررسی و کنترل فاصله‌ی موانع از خودرو انجام می‌دهد. هشدارهای صوتی این سیستم معمولاً به‌گونه‌ای است که با نزدیک‌تر شدن خودرو به مانع، فاصله‌ی بوق‌ها نیز کمتر می‌شود. هنگامی که خودرو به مانع بسیار نزدیک شده و احتمال برخورد وجود دارد، این هشدار به شکل بوق ممتد در می‌آید. زمانی که این بوق را شنیدید حتماً باید ماشین را متوقف کنید وگرنه با مانع برخورد خواهید کرد. این سیستم شامل یک یونیت مرکزی برای تجزیه و تحلیل سینگال‌های ورودی و خروجی، تعدادی چشمی، سیم‌های رابط و  بازر (buzzer) یا همان بوق هشدار می‌باشد.

هنگامی که راننده ماشین را در حالت دنده عقب قرار می‌دهد، سنسورهای پارک عقب فعال شده و با شروع حرکت به سمت عقب هر سنسور تا شعاع چند متری خود را اسکن می‌نماید. به این صورت که در هنگام حرکت به سمت عقب، این سیستم امواج فراصوت را از خود ساطع کرده و موج بازتابیده شده از سطح اشیاء را دوباره جذب می‌کند. فاصله زمانی بین ارسال و دریافت این امواج به وسیله‌ی ECU تحلیل می‌گردد و در نتیجه فاصله مکانی میان اتومبیل و مانع مشخص می‌شود. در ادامه‌ی این فرآیند است که هشدارهای صوتی در داخل کابین خودرو پخش می‌شوند.

 تعداد چشمی‌هایی که بر روی سپر عقب خودرو نصب می‌شود معمولاً دو یا چهار عدد است. معمولاً این‌گونه است که خودرو‌های ارزان تر دو، و خودروهای گران‌قیمت‌تر چهار چشمی سنسور دنده عقب بر روی سپر عقب خود دارند. در برخی از خودروهای لوکس نیز برای پوشش بهتر کل فضای پشت ماشین شش چشمی به کار رفته است.

نصب سنسور دنده عقب خودرو

هر اندازه هم که خودروی شما مدل بالا بوده و از طراحی خوبی برخوردار باشد، باز هم هنگام رانندگی نقاطی وجود دارند که راننده دید کافی نسبت به آن‌ها ندارد. حتی اگر راننده‌ی ماهری باشید باز هم نمی‌توانید به این نقاط کور تسلط داشته باشید. در ماشین‌هایی که بزرگ هستند مانند ماشین‌های شاسی بلند، این مشکل در درجات شدیدتری احساس می‌شود. برای رفع این مشکل طراحان سنسور دنده عقب را برای افزایش امنیت رانندگی تولید کردند که تسلط راننده را به نقاط کور افزایش می‌دهد.

با توجه به موارد مذکور، تنها راه دستیابی به تسلط کامل بر ماشین در زمان حرکت در دنده عقب و پارک کردن، نصب سنسور دنده عقب است. این سیستم رانندگی آسان‌تر و ایمن‌تری را برای شما به ارمغان می‌آورد. البته نصب سنسور دنده عقب کاری نیست که به آسانی و توسط هر فرد عادی که اقدام به خرید این وسیله می‌کند انجام شود. توجه داشته باشید که نصب این سیستم باید حتماً توسط فرد متخصص و ماهر انجام گیرد. زیرا این وسیله همانند دزدگیر خودرو در صورت نصب نادرست، کارایی چندانی نخواهد داشت.

 

نصب سنسور دنده عقب

.

قیمت سنسور دنده عقب

قیمت سنسور دنده عقب خودرو با توجه به مدل‌ها و تعداد چشمی‌هایی که دارد متفاوت است. ولی در کل شما می‌توانید با هزینه‌ای معقول خودروی خود را به این وسیله‌ی کاربردی و مهم، مجهز کنید. البته هزینه‌ی نصب سنسور دنده عقب از هزینه‌ی خرید آن جدا می‌باشد. اما مطمئن باشید پرداخت این هزینه‌ ارزش چیزی که در مقابلش دریافت می‌کنید را دارد. چرا که با نصب این سنسور خواهید دید که این سیستم بارها و بارها شما را از پرداخت هزینه‌های سنگین صافکاری و نقاشی خودرو نجات می‌دهد.

لازم به ذکر است که قیمت سنسور دنده عقب فابریک مقداری بالاتر است. که البته این هم با توجه به تعداد چشمی محاسبه می‌شود. برای مثال سنسور دنده عقب 206 و سنسور دنده عقب سمند هر کدام دو عدد چشمی فابریکی دارد. قیمت آن‌ها نیز با توجه به همین مساله مشخص می‌شود. ولی برای تجهیز خودرو به این سیستم نیازی نیست که حتماً نسخه فابریک آن را خریداری کنید. زیرا با خرید سایر سنسورهایی که بر روی تمامی خودروها قابل نصب هستند، (مـثلاً سنسور برند زنوتیک) می‌توانید از مزایای این وسیله بهره‌مند شوید.

حسگر دنده عقب خودرو در چه انواعی وجود دارد؟

به طور کلی سنسور عقب خودرو دو نوع الکترومغناطیسی و آلتراسونیک را شامل می‌شود. در ادامه به بررسی تفاوت این دو نوع می‌پردازیم.

سنسور دنده عقب آلتراسونیک که معمولاً بر روی اکثر خودروها نصب می‌شود. برای فرکانس‌های بالای هیجده هزار کیلو هرتز و بین چهل تا پنجاه و پنج کیلو هرتز تنظیم شده است. این نوع سنسور از یک بخش فرستنده و یک قسمت گیرنده تشکیل شده است. پس از اینکه مدار امواج، صوتی با درجه فرکانس زیاد را تولید کرد، فرستنده آن‌ها را ارسال می‌کند. در نتیجه پس از برخورد با موانع مجدداً به گیرنده منتقل می‌شود. زمانی که امواج توسط گیرنده دریافت گردید پردازنده آن را محاسبه و  به سیستم هشدار می‌فرستد. و این‌گونه است که هشدار صوتی متناسب با فاصله‌ی ماشین از موانع پخش می‌شود.

سنسور دنده عقب الکترومغناطیسی مکانیزم حرفه‌ای‎‌تری نسبت به سنسور آلتراسونیک دارد. به همین علت اکثر شرکت‌های بزرگ خودروسازی این نوع سنسور را مورد استفاده قرار می‌دهند. مزیت این سنسور این است که برای نصب آن نیازی به سوراخ کردن سپر وجود ندارد. همچنین فضای بیشتری را پوشش می‌دهند. مکانیزم عمل این نوع سنسور این‌گونه است که سیم‌‌پیچ‌های داخل آن، یک میدان مغناطیسی اطراف سپر ماشین ایجاد می‌‎کنند. هنگامی که ماشین به جسمی نزدیک شود تغییرات ایجاد شده در آن میدان باعث فعال شدن هشدار صوتی می‌شود.

کمپانی‌هایی نظیر آئودی، فیات و سیتروئن از سنسورهای دنده عقب الکترومغناطیسی بر روی خودروهای خود استفاده می‌کنند. شما برای تهیه انواع لوازم جانبی خودرو همانند سنسور دنده عقب، به فروشگاه اینترنتی اینصب مراجعه کنید.

 

قیمت سنسور دنده عقب

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟