هدلایت چیست و کاربرد آن در خودرو به چه صورت است؟
هدلایت ها نسل جدید چراغ های اتومبیل می باشند که یک امکان جانبی خودرو محسوب می شوند و به بخاطر برخورداری از نور بالا و عملکرد آنی، مورد توجه علاقمندان لوازم جانبی خودرو واقع شده اند. به عبارت دیگر هدلایت ماشین لامپ پرنور و قدرتمندی است که به دلیل نور دهی بالای خود مورد توجه رانندگان قرار گرفته است. هدلایتها به علت بهرهگیری از تکنولوژی LED و SMD ، عملکردی قوی داشته و نسبت به لامپهای مشابه مانند زنون، مزیتهایی دارند. درواقع هدلایتها به دلیل تکنولوژی جدیدتری که دارند، به عنوان جایگزین لامپهای زنون، وارد بازار شدهاند.
مزیت هدلایت خودرو نسبت به زنون
مزیت مهم این محصولات نسبت به زنون آن است که نور خیره کنندهای که موجب آزار راننده مقابل شود از خود ساطع نمیکنند. از مزیتهای دیگر هدلایت نسبت به زنون، فاقد ترانس بودن، روشن شدن آنی و سهولت در نصب میباشد. این مدل معمولاً در کاسه چراغ خودرو مشابه زنون قرار میگیرد. در نتیجه جایگزین لامپ فابریک ماشین میشود. این وسیله به کمک نور زیادی که به جلوی ماشین پرتاب میکند، دید خوب و واضحی به راننده میدهد.
هدلایتها همچنین در پروژکتورهای داخل سپر هم استفاده میشوند. همانطور که میدانید در اتومبیلهای امروزی از پروژکتورهای داخل سپر برای بهبود کیفیت نوردهی استفاده شده است. مسلماً میدانید که هر ماشین یک نور بالا و یک نور پایین دارد که هر کدام از این دو لامپ کارایی مخصوص به خود را دارند. همچنین در سپر برخی از ماشینها نیز، جای پرژکتور تعبیه شده که خود دو لامپ دیگر را شامل میشود شما میتوانید با توجه به نیاز خود، برای نور بالا، نور پایین، پرژکتور و یا تمام این موارد از هدلایت استفاده کنید.
هر کدام از موارد مذکور یک سوکت خاص و یک طراحی منحصر به فرد برای قرار گرفتن پایهی لامپ دارند. به این دو عامل به اختصار ” پایه ” گفته میشود. یعنی درواقع نور پایین، نور بالا و پروژکتورها هر یک پایهی خاصی دارند. به این دلیل هدلایت انواع خودروها با هم تفاوت دارد و هنگام خرید هدلایت باید پایهی مناسب برای خودروی مورد نظر انتخاب شود.
کاربرد انواع هدلایت خودرو
هدلایتها انواع مختلفی دارند که در شدت نور دهی و توان مصرفی با هم تفاوت دارند. بهتر است بدانید که شدت نور دهی با واحد لومن (LM)، و توان مصرفی با واحد وات (w) مشخص میشود. جا دارد بگوییم به طور متوسط شدت نور دهی یک لامپ معمولی برابر با ۳۸۰۰ لومن میباشد.
هنگام خرید هدلایت باید به این نکته توجه کنید که توان مصرفی لامپهای رایج در هر خودرو متفاوت است. این بدان معناست که توان مصرفی مهم است ولی میتواند تغییر کند. توان رایج در بین لامپها معمولاً ۴۰ وات است. با فرض اینکه برای پروژکتورها که محفظهی آنها نسبت به کاسه چراغ کوچکتر است، توان ۳۰ وات یا نهایتاً ۴۰ وات مناسب باشد، توان ۸۰ وات باعث سوختن و از بین رفتن سوکت لامپ و آب شدن آن میگردد. به همین دلیل در صورت انتخاب هدلایتی با توان بالاتر باید توان سیم و سوکت پایه لامپ هم بالاتر برده شود. در طراحی بعضی از هدلایتها از ۴ عدد SMD استفاده شده که به آنها چهار طرفه میگویند و در بعضی دیگر ۲ عدد SMD به کار رفته که به نام دو طرفه شناخته میشوند. در ادامه با برخی از انواع پرکاربرد هدلایت اشنا میشوید.
کاربرد هدلایت خودرو C9
این محصول سری جدید هدلایتهای سایز کوچک با توان بالا و نور دهی بیشتر میباشد. بهگونهای که پرنورترین و قویترین هدلایت موجود در میان هدلایتهای 2 طرفه در بازار کشور است. بدنهی این محصول تماماً از فلز بوده و در ساخت آن از فن دور بالا استفاده شده است. همین طراحی خنک کننده و فن قوی، باعث افزایش طول عمر مفید این هدلایت نسبت به نسلهای قبلی هدلایت مینی گردیده است.
مزیت دیگر این محصول کابل ابریشمی آن میباشد که آن را در برابر آب و رطوبت کاملاً مقاوم کرده است. نصب آن نیز بسیار آسان بوده و فقط کافیست با لامپ اصلی خودرو جایگزین شده و سوکت آن وصل گردد. همچنین مقدار جریان مصرفی این نوع هدلایت برابر با 2.6 آمپر است.
کاربرد هدلایت خودرو H7
هدلایت H7 نوعی دیگر از این وسیله است که برای گسترهی وسیعی از خودروها نظیر محصولات متعددی از کمپانیهای هیوندای، کیا، ایران خودرو، سایپا و… مناسب است. عبارت ” H7 ” در واقع به نوع پایهی این محصول اشاره دارد. همین مسئله در مورد هدلایت H4 نیز صدق میکند. در واقع هدلایت H4 دارای زیرمجموعهی وسیعی از انواع این محصول است که دارای پایهی نوع H4 میباشند.
هدلایت مناسب خودروی شما
اگر قصد خرید هدلایت را دارید ادامه این مقاله را از دست ندهید.
شما میتوانید بسته به نوع نیاز، نوع ماشین و بودجه خود هدلایت مناسب خود را انتخاب نمایید. هنگام خرید هدلایت توجه به چند مورد بسیار مهم است. این موارد شامل نوع پایه لامپ، نوع چیپ، نوع فن، تعداد ضلع نور ده و نوع درایور میباشند. پایه لامپ درواقع همان سوکت لامپ است. که بسته به نوع خودرو و نوع لامپ (نور بالا، نور پایین، پرژکتور) متفاوت میباشد. بنابراین پیش از اقدام به خرید هدلایت نیاز است حتماً از نوع پایهی هدلایت اتومبیل خود مطلع باشید.
در رابطه با نوع چیپ باید بدانید چیپهای LED هدلایتها به سه دسته CSP، COB ،SMD تقسیم میشوند و هریک از آنها خصوصیات خاص خود را دارند. کاربر میبایست با توجه به نیاز خودرو و بودجهی خود، مناسبترین نوع را انتخاب کند. همچنین در مورد نوع فن باید بگوییم که هدلایتها به دو دستهی فندار و بدون فن تقسیم شده و هدلایتهای فندار، نور قویتری دارند. دلیل این امر هم آن است که وقتی از یک فن برای خنک کردن هدلایت استفاده شود توان خروجی هدلایت افزایش پیدا میکند. البته لازم به ذکر است که نصب هدلایتهای فندار مقداری پیچیدهتر از انواع بدون فن آن است. حتماً باید با کمک افراد دارای تجربه در این زمینه انجام شود.
تعداد اضلاع نوردهی
هدلایتها میتوانند در یک، دو و یا چهار ضلع نوردهی داشته باشند. هنگام خرید هدلایت انتخاب اینکه هدلایت شما چند ضلع نورده داشته باشد با شماست. هرچه تعداد اضلاع نورده بیشتر باشد، نور در جهات مختلف بهتر پخش میشود. در مورد درایورها نیز کافیست بدانید درایورهای هدلایت، برق ورودی خودرو را بسته به نیاز هدلایت بهینه میکند. در ادامه نوسان برق را تا حد امکان حذف مینمایند. هدلایتهای جدیدتر به سیستم اینتلیجنت مجهز میباشند. این سیستم هنگامی که هدلایت بیشتر از حد استاندارد گرم شود توان خروجی را کاهش میدهد تا به آن صدمه وارد نشود. در نتیجه نور خروجی کمتر شده و دمای آن نیز پایین میآید. جهت مقایسه و خرید انواع هدلایت خودرو میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی اینصب اقدام کنید.